Jawatan Kosong Terkini Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) – 25 Februari 2019

Sharing is caring!

Jawatan Kosong Terkini di Keretapi Tanah Melayu (KTMB) Februari 2019 | Kerja Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad pada Februari 2019

Jawatan Kosong Terkini 2019 di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)

Positions:

1. PENYENGGARA LANDASAN /PENYENGGARA AM (Temuduga Terbuka)
klik link di bawah untuk lihat maklumat lanjut tentang tarikh dan tempat temuduga

2. OPERATOR TELEFON

Tarikh Tutup Permohonan:- 20 – 25 Februari 2019
Lokasi : Kuala Lumpur

Sejarah KTMB – Pada tahun 1961 merupakan tarikh berakhirnya orang eropah menjadi Pengurus Besar KTM. Dato’ Ahmad Perang merupakan anak watan yang pertama menjadi Pengurus Besar, dan Haji Waad Jamaluddin merupakan kakitangan KTM yang pertama berjaya memegang jawatan Pengurus Besar KTM. Selebihnya jawatan tersebut dipegang Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik (PTD) yang dipinjamkan ke KTM.

KTM sejak sebelum Perang Dunia lagi mempunyai rancangan pembinaan landasan merentasi Kuala Lumpur ke Pahang, dari Johor Bahru ke Kuantan dan menyusur negeri Terengganu dan kelantan tetapi tidak dapat dilaksanakan. Malah beberapa landasan yang telah dirancangkan namun ianya tidak menjadi kenyataan. Diantaranya ialah landasan sejauh 70 batu dari kulai ke Endau; keduanya dari Kluang ke Muar dan terus ke Melaka sejauh 95 batu, ketiga; landasan sejauh 40 batu dari Gemas ke Melaka. Di Pahang pula dirancangkan landasan cawangan dari Jerantut ke Kuantan sejauh 25 batu, manakala di Selangor pula dari kelang ke Morib. Di negeri Perak cadangan pembinaan landasan cawangan yang terbengkalai iaitu dari Ipoh ke Gopeng dan dari Bagan Serai ke Kuala Kurau. Namun kesemua rancangan tersebut tidak terlaksana.

CARA MEMOHON :

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Klik Iklan Lengkap Jawatan & Cara Apply

Add a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *