Jawatan Kosong sebagai Guru KAFA Disember 2018 – Pengambilan Tahun 2019

Sharing is caring!

Jawatan Kosong di Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang 2018

Tawaran adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon bagi mengisi jawatan kosong di Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang sebagaimana berikut:

Positions:

  • 1. Guru KAFA

Tarikh Tutup Permohonan:- 31 DISEMBER 2018
Lokasi : PULAU PINANG

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang – Sejarah Pentadbiran Hal Ehwal Agama Islam telah bermula sebelum merdeka lagi apabila telah wujud lembaga Penasihat Agama Islam yang bertugas sebagai penasihat dan bertanggungjawab mengenai Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang. Pada Tahun 1955, satu jawatankuasa telah dilantik oleh kerajaan negeri Pulau Pinang untuk menubuhkan Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang dan Seberang Perai dan Majlis Agama Islam telah dirubuhkan pada 15 April 1959 setelah Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang meluluskan Undang-undang Pentadbiran Agama Islam Tahun 1959.

CARA MEMOHON :

Permohonan terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia. Pemohon dimestikan memenuhi syarat kelayakan yang telah dinyatakan di iklan. Permohonan hendaklah disertakan dengan Resume / CV, maklumat penuh peribadi, gambar serta dokumen-dokumen yang diperlukan seperti salinan kad pengenalan dan sijil akademik.

Permohonan hendaklah dihantar mengikut cara yang dinyatakan di iklan / mohon online (SILA RUJUK IKLAN). Bagi permohonan online kali pertama, pemohon perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum membuat pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem. Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga.

Borang Permohonan

Add a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *